Har du testat Modernaturs cbd olja?

För ett tag sedan började jag använda modernaturs cbd olja och i detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter, samt förklara lite mer vad det är för något. För mig har det varit överlag en positiv upplevelse och jag hoppas kunna skänka lite inspiration till er som läser detta.

Vad är CBD Olja?

Det är en produkt som tillverkas från hampaväxten. På senare år har det varit en hel del i media kring detta. Allt ifrån kändisar till vanliga människor som beskriver sina upplevelser.

Vad som gör cbd olja fascinerande är att produkten innehåller något som kallas för “cannabinoider”. Det är en samling ämnen där det än så länge finns 144 st som är identifierade i hampväxten.

Dessa ämnen påverkar ett stort biologiskt system inuti människokroppen som kallas för det endocannabinoida systemet. Ett sorts “kontrollsystem” som är viktigt för vårt allmänna välmående, faktum är att detta system utvecklades för miljontals år sedan och finns i många andra djur än människan.

En hälsosam och frisk människa producerar sina egna cannabinoider (endo-cannabonoider) men då vi idag lever i en värld fylld med stress, näringsfattig och inflammatorisk mat, dålig luft och en rad andra faktorer så har många människor bristfälliga system. Det är där cbd olja kommer in i bilden

Varför använda cbd olja?

Det finns många anledningar att nyttja cbd olja, även om det inte är något för alla. Viktigt att poängtera är att det absolut inte är någon sorts mirakelprodukt!

Det är viktigt att även göra ytterligare saker för att må bra.

Vad jag tycker om CBD Olja

För mig hjälper CBD Olja mig med framförallt avslappning och sömnen. Men jag har andra vänner som blir hjälpta på andra håll. Vissa får minskad smärta i kroppen, andra bättre aptit och en snällare mage.

Även om det kostar lite att köpa in så tycker jag det är värt det. Något jag märkt är att jag mindre sällan blir sjuk i form av förkylningar och så vidare.

Andra tips för välmående

Som jag tidigare skrev är det viktigt att ta hand om sig själv, här är några riktlinjer:

  • Förbättra din sömn: Vanligtvis behöver vi människor 8-9 timmars sömn om dagen. Försök att undvika att använda skärmar på kvällen, varva ner, tänd ljus och drick en kopp lugnande te
  • Ät en hälsosam och nyttig kost: Beroende på vad du är idag kanske du har en längre sträcka att vandra än andra. Börja med de små sakerna. Skala ner på kött, hel & halvfabrikat. Ät mer frukt & grönt.
  • Motionera i vardagen: Vi människor är till för att röra på oss, rent historiskt rörde vi på oss väldigt mycket. Men i dagens moderna samhälle är det allt för många av oss som inte rör oss tillräckligt. Försök ta den där extra promenaden, skippa bilen ibland och så vidare.

Lycka till!