Kroppsfixering – Dagens gissel!

Med tanke på att jag håller på med och gillar mode, så tänkte jag häromdagen på att det blir allt mer kroppsfixerat i samhället. Detta gäller inte enbart kvinnor utan även män är kroppsfixerade. Det jag tycker är värst är att detta gissel går allt lägre ner i åldrarna, då barn blir mobbade på grund av hur de ser ut och vad de har på sig.

Media och influencers

Något som jag tycker är viktigt är att både media och influencers bör ta ett större ansvar när det kommer till reklam och vilka budskap de vill förmedla. Det går inte att sticka under stolen med att dagens bloggare och butiker har en stor påverkan på människor. Förutom att ungdomar och barn blir allt mer kroppsfixerade kan dagens budskap om att du ska vara trådsmal och liknande leda till ätstörningar och att folk vill förändra sig med hjälp av kosmetisk kirurgi.

Förändringar

Visserligen finns det företag som har börjat ändra sina annonser och skyltdockor till att vara mer naturliga, vilket jag tycker är jättebra, men de är alldeles för få. Vill du förändra ungdomars och barns kroppsfixering bör du tänka på hur du själv är. Nu har jag visserligen inga småbarn eller ungdomar hemmaboende, men med tanke på att jag skriver för modebranschen kan jag påverka genom mina texter.

Du som förälder kan föregå med gott exempel. Tänk på att barn inte bara lyssnar utan härmar vad vuxna gör. Därför kan det vara en bra idé att tänka efter på vad du kan göra för att förändra synen på vad folk, framför allt hur barn, tänker om sina kroppar. Det kan faktiskt vara så, utan att du tänker på det, att du inte är nöjd med ditt eget utseende och gör allt för att fixa till det. Visserligen är det inte något fel med det, men samtidigt bör du förmedla att det är okej att se ut som man gör!