Kvinnor lever längre!

Har du turen att bo omgiven av en underbar och vacker natur? Då kan jag gratulera dig! Det är nämligen så att den som får en dos av natur varje dag har större fördelar för sin hälsa, detta jämfört med dem som bor i städerna. På så vis kan du tänja ditt liv till att bli längre. Jag läste nämligen detta i en studie och det visar sig att närheten till natur förlänger ditt liv.

Fördelar med naturen

Det var riktigt spännande att ta del av forskningen, då det visade sig att natur, skog och grönområden är viktiga faktorer för att din hälsa ska bli bättre. Forskarna hade även räknat med faktorer så som livsstil, ålder, socioekonomisk status och rökning. Studien visar att om du bor mitt i naturen eller har den cirka 250 meter från din bostad är det 12 % mindre risk att du dör i förtid. Tack och lov har jag faktiskt alltid försökt att bo i närheten av naturen, vilket gör att jag förhoppningsvis lever lite längre än medellivslängden.

Dessutom visar studien att om du bor i närheten av naturen så är du också mer aktiv. Detta gällde både sociala och fysiska aktiviteter. Har du brist på aktiviteter finns det större risk att du kan hamna i en depression.

Tankeställare

Studieresultatet gav mig en tankeställare och jag frågade mig om jag spenderar tillräckligt med tid i naturen varje dag? Forskarna rekommenderar nämligen att om du vill leva ett långt och hälsosamt liv bör du planera in i din vardag att spendera mer tid i naturen varje dag. Jag tycker att det är extremt viktigt i dagens samhälle där allt fler, framför allt i städerna, har ett liv som är allt mer stillasittande. Det är bara att konstatera, om du är kvinna, ska du bo i skogen, vid havet eller på annat sätt i närheten av naturen för att må bra och leva längre!