Mysigt med After Work

I och med att jag sitter hemma och skriver har jag inga kollegor. Därför brukar jag istället gå ut med väninnor på en mysig after work. Vi brukar träffas någonstans i stan för att umgås och ha trevligt. Vi brukar diskutera allt mellan himmel och jord och jag anser att en riktigt bra after work ska vara avkopplande och vara en perfekt uppstart inför kommande helg.

Kan bli dyrt

Att träffas på en after work kan bli en kostsam historia, särskilt när du har druckit några glas med någon alkoholhaltig dryck och ätit något gott till. I och för sig kan jag bara utgå från mina egna erfarenheter. Ibland kan det vara frestande att hänga med, men strax innan löning är det skralt i kassan och då får jag oftast stanna hemma.

Hittat en lösning

Jag och några väninnor har hittat lösningen på att hålla kostnaderna nere på en after work, vilket jag tycker är suveränt. I Helsingborg, där jag bor, finns det några bra ställen som vi brukar besöka då och då. Bland annat så gör vi en så kallad after work-tura, vilket gör att helgen inleds på ett speciellt sätt. Det innebär att vi köper en after work-biljett och i den ingår båtresa, ett glas med dricka med eller utan alkohol och några goda snittar till. Detta medan vi står på däck och njuter av det fina vädret samtidigt som vi åker över sundet fram och tillbaka, vilket kallas för tura för er som inte vet det.

I övrigt så finns det andra ställen där det går att äta gratis i samband när vi köper dricka på en after work. Maten kan vara allt från liten plocktallrik med lite smått och gott, till en tapasbuffé eller speciella menyer där vi väljer mat ifrån det som ingår i priset. Det gör att jag inte behöver vara orolig att det kostar alldeles för mycket när jag roar mig en kväll med väninnorna.