Undvik misstagen

Det är enkelt att göra misstag när du shoppar om du inte är medveten om vad som gäller. Oavsett hur mycket du handlar och lägger pengarna på, känns det ofta som att du aldrig har något att ta på dig. Exakt så kände jag det som och med tanke på min ekonomi började jag fundera på om jag gjorde några misstag när jag var ute och shoppade loss. Det visade sig att jag faktiskt gjorde en hel del misstag.

Glöm inte tygpåsen

Något som de flesta lägger en massa pengar på utan att tänka på det, är att köpa papp- eller plastpåsar när man handlar mat. Numera är det inget ovanligt att även andra typer av butiker tar betalt för en kasse. Därför kan det vara bra att ha med dig en tygkasse när du handlar, vilket gör att du både sparar pengar och är miljövänlig.

Blir lurad

Det är ju faktiskt så att allt billigt inte alltid är bra, och därför bör du inte bli lurad i samband med reor. Jag har börjat tänka till i samband med att jag hittat ett klädesplagg på rea. Då ställer jag mig frågan om jag först och främst behöver det. I andra hand tar jag mig en närmare titt på kvaliteten. Det tillhör nämligen vanligheten att du blir ”blind” i samband med att du ser den röda rea-skylten – speciellt om det gäller en märkesrea. Ta en funderare på om du verkligen skulle köpa plagget om det inte var ett känt märke.

Tänka praktiskt

Det är lätt att köpa billiga luftiga klänningar, shorts och linnen när du är på semester i utlandet. Frågan är då – Hur praktiska är dessa plagg? Har du möjligheten att använda kläderna när du kommer hem? Därför är det bättre om du tänker efter om du kan kombinera plagget med något som du har där hemma för att därefter avgöra om du har gjort ett fynd eller inte!