Vara smart

Jag har lärt mig att det går att vara smart och på så vis kunna spara pengar. Det är nämligen så att min ekonomi inte är den bästa och därför behöver jag tänka till lite extra innan jag handlar något. Jag har tyvärr några gamla skulder, typ krediter som jag håller på att betala av på, vilket är ett resultat av att jag inte tänkte mig för innan jag shoppade tidigare. Nu håller jag på att vända på detta beteende och förhoppningsvis kommer också min ekonomi att återhämta sig.

Goda råd och tips

Jag är duktig på att göra en budget och det betyder att jag vet hur mycket jag har att röra mig med varje månad. Dessutom ser jag till att försöka spara pengar och därför kan jag ibland unna mig saker som jag vill ha.

Tar ut pengar

Ett gott råd jag fick var att ta ut en viss summa pengar som jag sedan använder för shopping. När sedan pengarna är slut, så kan jag inte handla mer den månaden. Detta sätt är effektivt och gör att jag känner mig duktig på samma gång.

Plastförpackningar

Det är frestande att köpa speciella plastförpackningar såsom Tupperware eller liknande. Använder du istället plastförpackningar från matbutiken, till exempel glass- eller kesoburken, får du automatiskt en väl fungerande mat- eller förvaringslåda. Det du bör tänka på med vissa typer av dessa förpackningar är att du inte kan värma matrester i mikron då plasten kan smälta.

Var kreativ

En kul grej som jag testade var att jag utmanade mig själv. Utmaningen var att jag enbart använde de kläder jag hade i garderoben och hade ett mål på att ha något nytt plagg på mig varje dag i en månad. Jag förde dagbok över vilka kläder jag använde. Till min förvåning upptäckte jag vilken potential min garderob hade och jag sparade pengar på köpet!