Kategorier
Tandhälsa

Prisvärd tandläkare med modern klinik i Solna

För den som letar efter en ny tandläkare i Solna kan det vara bra att välja en mer modern tandvårdsklinik. Med den senaste tekniken blir behandlingarna mer skonsamma men också prisvärda.

Det ska inte göra ont att gå till tandläkaren, ändå är det många som känner obehag inför besöken och till och med hoppar över dem. Genom att välja en mer modern tandvårdsklinik med välutbildade tandläkare som använder den senaste tekniken slipper man obehag. Med ny teknik förkortas behandlingstiden avsevärt, men behandlingarna upplevs också som mer skonsamma. Ofta har det också en positiv inverkan på prissättningen. Ett exempel är Solna Dental som erbjuder gratis implantatkonsultation och kraftigt reducerade priser för tandundersökning. Prissättningen på tandvård är fri i Sverige och det finns både privata tandvårdskliniker och Folktandvården. Det kan därför löna sig att jämföra priser innan man väljer tandläkare.

Hur ofta ska man gå till tandläkaren?

Regelbundna tandläkarbesök är det bästa eftersom man då upptäcker problem med tänderna i ett tidigt stadie och då lättare kan rätta till dem. Hur ofta barn behöver gå till tandläkaren kan variera och avgörs av vilken tandstatus de har, men vanligt är vartannat år. Som vuxen med normal tandstatus brukar det räcka med att gå till tandläkaren vartannat eller vart tredje år. Men har man problem med infektioner i munnen, eller nyligen genomgått en behandling med implantat kan man behöva gå lite oftare. Alla vuxna ska helst också mellan tandläkarbesöken gå till en tandhygienist och rengöra tänderna ordentligt från plack och tandsten.